Hyppää sisältöön

Tietoa toiminnasta

TERVETULOA PAJALLE!

Kulttuuripajalla järjestetään erilaisia maksuttomia ryhmiä, joissa esimerkiksi musisoidaan, taiteillaan, kirjoitetaan, valokuvataan, liikutaan, retkeillään, pelataan – vain luovuus on rajana! Ryhmien suunnittelusta ja ohjaamisesta vastaavat koulutetut vertaisohjaajat. Toiminta on suunnattu 18–35-vuotiaille, joilla on jokin mielenterveyden haaste tai muuten haastava elämäntilanne.

Kulttuuripajat ovat matalan kynnyksen paikkoja, joissa ei syrjitä ketään. Tarjolla on aina kahvia, teetä ja mukavaa seuraa. Toimintaan osallistuminen on täysin maksutonta, eikä mitään ennakkotaitoja tarvita. Kulttuuripajalle voi tulla ryhmien lisäksi myös tekemään omia projekteja. Paikalla on aina myös henkilökuntaa.

Kulttuuripaja Casa on auki ti-pe klo 10-16.

MITEN PÄÄSEN MUKAAN?

Uusia kävijöitä tulee jatkuvasti mukaan toimintaan, joten joukkoomme on helppo tulla. Toimintaan pääset mukaan tutustumiskäynnin kautta. Voit osallistua Tervetuloa mukaan -ryhmään (tarkista ryhmän ajankohta täältä), joka on tarkoitettu toiminnasta kiinnostuneille tai sopia oman tutustumiskäynnin Casan työntekijöiden kanssa. Tutustumiskäynnille voit tulla myös ystävän tai tukihenkilön kanssa.

KULTTUURIPAJA CASA

Kulttuuripaja Casa on Sosped-säätiön toimintaa. Casa aloitti toimintansa Turussa toukokuussa 2023. Sospedin kulttuuripajoja on seitsemällä eri paikkakunnalla ja niiden toiminta pohjautuu kulttuuripajamalliin. Kulttuuripajatoiminnan ideana on se, että vapaaehtoinen ja merkityksellinen tekeminen antavat onnistumisen kokemuksia ja auttavat eteenpäin haastavasta elämäntilanteesta. Haluamme tarjota paikan ja välineet luovaan kokeilemiseen.

Kulttuuripaja Casa ottaa mielellään uusia kävijöitä vastaan ja kertoo pajan toiminnasta. Tämän lisäksi työntekijät vastaavat pajan arkisten asioiden pyörittämisestä, luovat yhdessä vertaisohjaajien kanssa turvallisen ja mukavan ilmapiirin, kouluttavat vertaisohjaajia, toimivat ryhmien taustatukena, sekä ovat aina valmiita kuuntelemaan.

Ota rohkeasti yhteyttä ja tule tutustumaan Casan mukavaan porukkaan!