Hyppää sisältöön

Jakso-ohjelma

Mikä ihmeen jakso-ohjelma?

Tällä sivulla julkaisemme kulttuuripajan jakso-ohjelman. Kulttuuripaja Casan toiminta rakentuu viiden viikon jaksoista. Kuudes viikko on väliviikko, jonka aikana vertaisohjaajat suunnittelevat ja valmistelevat uusia ryhmiä. Väliviikolla Casa ei ole tavalliseen tapaan auki.

Kulttuuripajan ryhmissä ei tarvitse olla ennakkotaitoja, vaan mukaan voi tulla kokeilemaan myös itselle uusia asioita. Ryhmän toimintaan voi osallistua itselle sopivalla tavalla, voit esimerkiksi aluksi seurata muiden tekemistä. Kulttuuripajatoiminta on kävijöille maksutonta ja vapaaehtoista. Lähes kaikkiin ryhmiin voi osallistua myös kesken jaksoa, vaikkei olisi aikaisemmilla kerroilla ollut mukana. Lue ryhmien ohjaajien tekemistä kuvauksista sinua kiinnostavien ryhmien tarkemmat tiedot!

Jakso-ohjelma ajalle 14.11.-15.12.2025

Alta voit ladata jakso-ohjelman pdf-tiedostona.

Tiistai

Aamukahvit 10-11

Huomenta, mitä sulle kuuluu?
Tervetuloa aloittelemaan päivää kulttuuripajalle aamukahvin tai teen äärellä.

Tervetuloa mukaan -ryhmä 12-13

Tiistaisin on mahdollisuus päästä tutustumaan yhdessä muiden mukana pajan toimintaan.
Voit ilmoittautua mukaan tai tulla ilmoittautumatta.
Saana 044 420 2970

Lautapeliryhmä 13-15

Tervetuloa pelaamaan yhdessä muiden kanssa. Vaihtuvat pelit ja ohjaajat.
Ryhmä alkaa klo 13, pyrithän olemaan ajoissa pelin sujuvuuden takaamiseksi.
Mukaan mahtuu max.8hlö.

Keskiviikko

Aamukahvit 10-11

Huomenta, mitä sulle kuuluu?
Tervetuloa aloittelemaan päivää kulttuuripajalle aamukahvin tai teen äärellä.

Pokkaruotsi klo 12-13

Hej! Jag talar inte svenska. Jättekiva! Öde ö.
Tervetuloa Pokkaruotsiin – missä ruotsin kieli on hauskaa, eikä kukaan välitä kouluruotsin säännöistä! Täällä puhutaan ruotsia omalla tyylillämme, ei paineita. Tavoite? Hengata, pitää hauskaa ja ehkä huomata, että osaat jo enemmän ruotsia kuin kuvittelitkaan. Ei ruotsin vaatimuksia, vain kivaa kielen parissa! Tule mukaan! Riittääks sul pokka? 😉 #pokkaruotsi

Puuharyhmä 13-15

Viikoittain vaihtuvaa rentoa toimintaa. Kaikki ovat erittäin tervetulleita mukaan! Voit osallistua milloin haluat, vaikka kaikkiin kertoihin tai vain kerran.
15.11. Jouluaskartelu kolmen sosionomiopiskelijan ohjaamana.
22.11., 29.11. ja 13.12. Casan vertaisohjaajien/työntekijöiden ohjaamana.

Siivous 15-16

Huolehdimme kulttuuripajan tiloista yhdessä. Viikoittainen siivous kuuluu osaksi tätä.
Siivoustehtävät jaetaan yhdessä ennen siivouksen alkua.

Torstai

Yhteisökokous + aamukahvit 10-11

Yhteisökokouksessa kulttuuripajan kävijöillä on mahdollisuus päästä vaikuttamaan kulttuuripajan toimintaan. Toimintaan vaikuttaminen voi olla esimerkiksi unelmia siitä millaista toimintaa kulttuuripajan tiloissa halutaan tulevaisuudessa toteuttaa. Yhteisökokouksissa tiedotetaan myös ajankotaisi asioita. Yhteisökokoukseen ovat tervetulleitta kaikki kulttuuripaja Casan kävijät. Jos et ole vielä käynyt tutustumassa pajan toimintaan, niin olet lämpimästi tervetullut olemalla yhteydessä kulttuuripajan Vilmaan tai Saanaan.

Musaryhmä 12-14

Musaryhmä on rentoa yhdessäoloa musiikin parissa. Aikaisempi soittokokemus ei ole välttämätöntä. Musaryhmässä esimerkiksi opetellaan kitaransoittoa, tutustutaan musiikin äänittämiseen ja digitaaliseen musiikintuotantoon ja keskustellaan musiikista. Tulemalla mukaan toimintaan voit itse vaikuttaa sen sisältöön! Pajalta löytyy kolme kitaraa, sheikkereitä ja kosketinsoittimet. Omia soittimia saa ottaa mukaan niin halutessaan.

EläinCasa 14–15.30

Pidätkö eläimistä? Tule EläinCasaan viettämään aikaa eläimiin liittyvän tekemisen parissa samanhenkisten ihmisten kanssa. Ryhmään on kutsuttu myös eläinvieraita. Ryhmän yhteinen aloitus jokaisella ryhmäkerralla on klo 14. Ryhmään mahtuu 8 osallistujaa. Ilmoittaudu Vilmalle p. 044 420 2967 tekstiviesti tai WhatsApp. (Ilmoittautumalla varaat paikan kaikille kolmelle ryhmäkerralle 23.11., 30.11. ja 7.12.)

Perjantai

Heräillään yhdessä 10-11

Lähde liikkeelle ja tuu meidän kanssamme heräilemään perjantaihin. Juodaan yhdessä aamukahvit/teet, luetaan aamun lehti, katsotaan läpi mm. viikonlopun tapahtumat Turussa ja vietetään yhdessä rauhallinen aamuhetki. Ilmoittautua ei tarvitse, vaan voit tulla paikalle ihan spontaanistikin.

Runokerho 12 -13 (24.11. ja 1.12.)

Oletko aina halunnut kirjoittaa runon, mutta et tiedä mistä aloittaa? Kaipaatko inspiraatiota? Runokerhossa kirjoitetaan runoja ohjatusti yhdessä. Vapauta sisäinen runoilijasi ja hyppää mukaan.

Dokkariryhmä 13-14.30 (suljettu ryhmä)

Katsellaan yhdessä kolme kertaa erilaisia dokumentteja ja keskustellaan niiden aiheista. Ensimmäisellä kerralla katsotaan eläimiin liittyvä dokkari, toisella kerralla historiaan ja yhteiskuntaan liittyvä ja viimeistä kertaa varten ryhmän jäsenet voivat esittää omia toiveita. Ryhmä on suljettu ja vaatii ilmoittautumisen. Mukaan mahtuu 5 henkilöä. Ilmoittaudu mukaan jos haluat upota dokkareiden maailmaan.
Ilmoittautumiset Saanalle 044 420 2970 tekstiviesti tai WhatsApp.