Hyppää sisältöön

Jakso-ohjelma

Mikä ihmeen jakso-ohjelma?

Kulttuuripaja Casan toiminta rakentuu viiden viikon jaksoista. Kuudes viikko on väliviikko, jonka aikana vertaisohjaajat suunnittelevat ja valmistelevat uusia ryhmiä. Väliviikolla Casa ei ole tavalliseen tapaan auki.

Kulttuuripajan ryhmissä ei tarvitse olla ennakkotaitoja, vaan mukaan voi tulla kokeilemaan myös itselle uusia asioita. Ryhmän toimintaan voi osallistua itselle sopivalla tavalla, voit esimerkiksi aluksi seurata muiden tekemistä. Kulttuuripajatoiminta on kävijöille maksutonta ja vapaaehtoista. Lähes kaikkiin ryhmiin voi osallistua myös kesken jaksoa, vaikkei olisi aikaisemmilla kerroilla ollut mukana. Jos olet epävarma siitä, voitko mennä johonkin ryhmään kesken jakson, ole rohkeasti yhteydessä Saanaan tai Vilmaan, niin selvitetään asia yhdessä. Ryhmien ohjaajien tekemistä kuvauksista saat lisää tietoa sinua kiinnostavista ryhmistä!

Halutessasi voit tilata Casan uutiskirjeen, joka lähetetään sähköpostitse n. kerran kuudessa viikossa. Uutiskirjeen mukana saat kätevästi ilmoituksen uudesta jakso-ohjelmasta suoraan sähköpostiisi. Mikäli haluat mukaan postituslistalle ole yhteydessä vilma.suominen@sosped.fi.

Jakso-ohjelma ajalle 9.4.-8.5.2024

Tästä voit ladata jakso-ohjelman pdf-tiedostona.

Tiistai

Aamukahvit 10-11 

Huomenta, mitä sulle kuuluu? Aloitellaan päivää yhdessä kahvin tai teen äärellä. Päivän lehti luettavissa.

Tervetuloa mukaan!  12-13 

Huom! 9.4. ryhmä kokoontuu poikkeuksellisesti klo 14.30-15.30

Tämä aika on varattu tutustujille! Tiistaina on mahdollisuus päästä tutustumaan kulttuuripaja Casan toimintaan yhdessä muiden kanssa. 

Voit ilmoittautua mukaan tai tulla ilmoittautumatta. Saana 044 420 2970 

Avoin luova 13–15.30

Tila ja aika oman luovuuden toteuttamiselle. Voit käyttää vapaasti Casan välineitä ja materiaaleja tai tuoda mukana omaa välineistöä.

Keho vapaaksi 13.30-14.30 

Päästetään arjen muotista ja rauhoitutaan yhdessä. Pyritään musiikin kautta ja ilman saamaan kehomme rauhoittumaan ja vapaaksi. Tule joka kerta tai tupsahda paikalle vain kerraksi.

Keskiviikko

Nojatuoliseikkailu 10-11  

Innostutko sinäkin matkailusta? Tule kuulemaan ja jakamaan tarinoita matkustamisen kautta koetuista seikkailusta. Tunnin aikana innostutaan jakamaan kokemuksia. Ensimmäisellä kerralla 10.4. luodaan maailmankartta.

Lautapelit 12-14 

Tervetuloa pelaamaan erilaisia lautapelejä yhdessä muiden kanssa. Pelaajien määrän mukaan, voimme jakautua useampaan peliporukkaan. Aloitamme klo 12, pyrithän olemaan ajoissa paikalla pelin sujuvuuden takaamiseksi.

Keskeneräiset projektit valmiiksi 14-15.30

Lojuuko keskeneräiset villasukat sukkapuikoilla kaapissa? Kummitteleeko avaamattomat kirjekuoret keittiösi tasolla? Tule Casalle jatkamaan keskeneräisiä projekteja. Tekeminen on itsenäistä, mutta voit tarvittaessa kysyä apua muilta.

Torstai

Aamukahvit 10-11 

Huomenta, mitä sulle kuuluu? Aloitellaan päivää yhdessä kahvin tai teen äärellä. Päivän lehti luettavissa.

“Tiesitkö meistä?” 12-13

18.4. FinFami ry:stä työntekijä kertomassa järjestön toiminnasta ja vastailemassa kysymyksiin.

2.5 Te toimisto. Yritys- ja yrittäjyyspalvelut. Yrittäjyyden aloittaminen työttömyyden aikana. Pieni tietoisku tuesta yrittäjyyden alkutaipaleelle. 

Puuharyhmä 12-14 

Viikoittain vaihtuvaa rentoa toimintaa Casan vertaisohjaajien ohjaamana. Kaikki ovat erittäin tervetulleita mukaan! Voit osallistua vaikka kaikkiin kertoihin, tai vain kerran. Eri kertojen teemat selviää seuraamalla somea.

Palapelipoppoo 14-15.30

Tehdään porukalla erilaisia palapelejä. Ensimmäisellä kerralla suunnitellaan yhdessä, mitä muuta kivaa voidaan palapeleihin liittyen tehdä. Voit osallistua kerran tai joka kerta.

Perjantai

Heräillään yhdessä 10.30-11.30 

Lähde liikkeelle ja tuu meidän kanssamme heräilemään perjantaihin. Juodaan yhdessä aamukahvit/teet, luetaan aamun lehti, katsotaan läpi mm. viikonlopun tapahtumat Turussa ja vietetään yhdessä rauhallinen aamuhetki. Ilmoittautua ei tarvitse, vaan voit tulla paikalle ihan spontaanistikin.

Bullet journal 12-13.30 

Tykkäätkö pitää kirjaa asioista, mutta listoja ja vihkoja on liikaa. Tule kokeilemaan bullet journalin tekoa niin saat suunnitelmat, listat ja aikataulut yksien kansien väliin. Voit tulla vain yhdelle kerralle tai kaikille kerroille. Saat tuoda omia välineitä ja vihkoja mukana, mutta Casasta löytyy myös välineitä.

Casan tapahtumat 14-15

Tule mukaan ideoimaan, suunnittelemaan ja toteuttamaan Casan vappua (30.4.) ja Millä mielellä? -tapahtuman unelmatyöpajaa (6.5. Vimmassa). Kuulet lisää ensimmäisellä ryhmäkerralla, tervetuloa mukaan!

Siivous 15-16 

Huolehdimme kulttuuripajan tiloista yhdessä. Myös siivous hoidetaan yhteisön voimin. Siivoustehtävät jaetaan yhdessä ennen siivouksen alkua.  Et tarvitse aikaisempaa osaamista.