Hyppää sisältöön

Tule mukaan

KENELLE?

Kulttuuripajan toiminta on tarkoitettu 18-35-vuotiaille nuorille aikuisille, joilla on joku mielenterveyden haaste tai muuten haastava elämäntilanne. Kävijäksi tuleminen ei kuitenkaan vaadi diagnoosia tai lähtetettä. Oma kokemus haasteesta riittää. Tärkeintä on, että olet itse kiinnostunut kulttuuripajatoimintaan osallistumisesta.

MITEN MUKAAN?

Toimintaan pääset mukaan tutustumiskäynnin kautta. Voit osallistua Tervetuloa mukaan -ryhmään, joka on tarkoitettu toiminnasta kiinnostuneille tai sopia oman tutustumiskäynnin Casan työntekijöiden kanssa. Tutustumiskäynnille voit tulla myös ystävän tai tukihenkilön kanssa. Uusia kävijöitä tulee jatkuvasti mukaan toimintaan, joten joukkoomme on helppo tulla.

MISSÄ JA MILLOIN?

Löydät meidät Turusta osoitteesta Linnankatu 9 B 14. Casa on avoinna ti-pe klo 10-16. Maanantaisin Casa on suljettuna. Toimintaa järjestetään viiden viikon jaksoissa. Kuudes viikko on väliviikko ja Casa ei ole auki tavalliseen tapaan. Jakso-ohjelman löydät täältä. Kannattaa tarkkailla myös Casan somekanavia, joissa tiedotetaan toiminnasta.

MITÄ KULTTUURIPAJALLA TEHDÄÄN?

Kulttuuripaja tarjoaa kävijöilleen paikan, jossa voi tehdä itseään kiinnostavia asioita. Kulttuuripajalla jokainen kävijä voi hyödyntää omaa osaamistaan ja omia vahvuuksiaan. Kulttuuripaja tarjoaa myös yhteisön, jonka kanssa voi turvallisesti kokeilla uutta ja hankkia uusia taitoja.

Casan toimintaa järjestetään viiden viikon jaksoissa. Kuudes viikko on varattu toiminnan ja tulevan jakson suunnittelulle. Väliviikolla paja ei ole tavalliseen tapaan auki. Jakso-ohjelma vaihtuu siis kuuden viikon välein. Osallistuminen ryhmiin on täysin vapaaehtoista. Kävijä voi osallistua toimintaan oman jaksamisen, aikataulujen ja kiinnostuksen mukaan.

MIKÄ ON VERTAISOHJAAJA?

Vertaisohjaajat ovat kävijöiden vertaisia: kulttuurista kiinnostuneita nuoria aikuisia, joilla on jokin mielenterveyden haaste tai muuten haastava elämäntilanne.

Kulttuuripaja Casan kävijä, joka on kiinnostunut oman ryhmän ohjaamisesta voi hakea vertaisohjaajakoulutukseen. Vertaisohjaajakoulutukseen voi tulla myös, vaikkei olisi aiemmin osallistunut Casan toimintaan. Uusia vertaisohjaajia koulutetaan pääsääntöisesti kahdesti vuodessa.

Vertaisohjaajuus ei vaadi erityistaitoja. Tärkeintä on, että vertaisohjaajaksi pyrkivä on kiinnostunut ryhmänohjauksesta sekä toisten kävijöiden tukemisesta ja kannustamisesta.

Täältä löydät lisää tietoa vertaisohjaajuudesta.

TYÖNTEKIJÖIDEN ROOLI

Kulttuuripajalla työskentelee kaksi työntekijää. Kulttuuripajalla on aina henkilökuntaa paikalla pajan ollessa auki. Huolehdimme siitä, että pajan arki rullaa sujuvasti. Edistämme myös suvaitsevaista ja kannustavaa ilmapiiriä.

Kulttuuripajan henkilökunta toimii vertaisohjaajien taustatukena ja käy vertaisohjaajien kanssa mentorointikeskusteluja. Autamme ryhmien suunnittelussa, valmistelussa ja hankintojen tekemisessä. Lisäksi tarjoamme vertaisohjaajille säännölliseti vertaistyönohjausta.

Kulttuuripajan työntekijät ovat myös kävijöiden tukena. Meidän kanssa voi aina tulla juttelemaan. Haastavat tilanteet ryhmissä tai muuten kulttuuripajalla ovat aina työntekijöiden vastuulla.

Työntekijöiden lisäksi pajalla on vaihtelevasti työkokeilijoita ja työssäoppimisjaksoa suorittavia opiskelijoita.